بسم الله الرحمن الرحیم

وبنوشت شخصی محمد جواد ثقفی

بسم الله الرحمن الرحیم

وبنوشت شخصی محمد جواد ثقفی

بسم الله الرحمن الرحیم

محمد جواد ثقفی
دوره 27 سمپاد

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب
  • ۹۳/۱۲/۱۴
    ...
  • ۹۳/۱۰/۱۷
    .
آخرین نظرات

استدلال های قاطع

روحانی:سیاست خارجی دولت سازندگی تحولی بزرگ در کشور ایجاد کرد/ جلیلی: نتیجه آن سیاست، صدور دو حکم جلب برای آقای هاشمی بود!

سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، حاوی مباحث چالشی قابل توجهی بود و موجب شد بسیاری از حقایق پیرامون موضوعات مهم سیاست خارجی و داخلی روشن شود.

به گزارش رجانیوز یکی از بخش های مهم و چالشی این مناظره دیالوگ دو طرفه سعید جلیلی و حسن روحانی پیرامون دستاوردهای سیاست خارجی دولت سازندگی و اصلاحات بود، هر چند در ادامه مناظره روحانی ترجیح داد نسبت به جلیلی سوال یا ابهام خاصی را مطرح نکند تا مخاطب پاسخ های غیرقابل خدشه او قرار نگیرد.

حسن روحانی در بخش مربوط به سخنان قالیباف سخن و سوال خود را اینگونه مطرح کرد: سیاست خارجی در دولت سازندگی در شرایطی که ما بعد از جنگ بودیم همان سیاست خارجی بود که تکنولوژی و وام مورد نیاز را از خارج گرفت و تحول بزرگ در کشور ایجاد کرد و باقیمانده کشور از بعثی ها را گرفت و به کمک شورای عالی امنیت ملی توانستیم آزادگان را به کشور برگردانیم و صدام در سازمان ملل محکوم شود. در دوره ریاست خاتمی بود که کشور از بحران نجات یافت. بالاترین بهره برداری را سیاست خارجی ما کرد. سیاست خارجی ما در آن 2 هشت سال بسیار موفق بود.

 جلیلی در زمان مقرر خود در واکنش به این سخنان روحانی گفتدر زمانی که برخی دوستان شعار همراهی با نظم جهانی را دادند در دوره هاشمی 2 حکم جلب برایشان آمد و در دوره خاتمی به ما گفتند محور شرارت.  منافع ملی کشور دقیقا بعد از آن دوران حفظ شد. عده ای نگران بودند نکند به ما حمله شود اما آمریکا هم در افغانستان زمین گیر شد هم در عراق

در ادامه نیز روحانی در زمان مقرر خود پشت تریبون رفت و گفت: اساس سیاست داخلی دولت تدبیر و امید بر مبنای اولاً تأمین امنیت و ایجاد آرامش برای همه مردم ایران در همه ابعاد زندگیشان ازجمله اقتصادی، فرهنگی، شغلی و حریم خصوصی خواهد بود.


روحانی افزود: همه ابعاد زندگی مردم باید به گونه ای باشد که مردم شب و روز در خانه، خیابان و سفر احساس امنیت و آرامش در ابعاد مختلف زندگیشان داشته باشند.

وی گفت: مسئله دوم آزادی است که مردم در همه ابعاد زندگی، آزادی مسئولانه را احساس کنند یعنی جایی که باید نظرشان را اعلام و مطالبشان را بیان کنند و یا اینکه در یک انتخابات با آزادی کامل بیایند و حضور پیدا کنند، متأسفانه امروز در برخی از موارد این آزادی حضور مردم در صحنه انتخابات با سخت گیری هایی همراه است که به اعتقاد من نیازی به این قدر سخت گیری نیست.

روحانی افزود: یک تا دو مورد آن را آقای عارف اشاره کرده است و من هم چند نمونه دارم که نمی خواهم وقت بگذرد اما باید مقداری با سعه صدر با این مسائل برخورد کنیم.

وی گفت: مسئله دیگر، عدالت در سراسر کشور و بحث حقوق شهروندی است که همه مردم کشور از هر قبیله، نژاد، آذری زبان، ترک، لر، ترکمن، عرب، بلوچ و همه و همه احساس کنند شهروند کشوری واحدند و از حقوق عادلانه و مساوی برخوردارند.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: باید زمینه را برای مشارکت همه مردم فراهم کنیم تا مردم با اعتماد کامل در بخش های مختلف سیاسی و اجتماعی مشارکت کنند و این مشارکت تنها برای انتخابات یا 22 بهمن نباشد بلکه در همه امور، مردم حضوری فعال و مشارکت داشته باشند تا کشور به سمت انسجام و قدرت ملی حرکت کند.

روحانی گفت: برای این کار نیاز به عقلانیت و اعتدال داریم و نیاز داریم که از افراط و تفریط دوری کنیم.

وی افزود: در بحث سیاست خارجی هم این چنین است، در سیاست خارجی باید منافع و امنیت ملی کشور را حفظ کنیم و بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا فرصت های لازم برای مردم ما در صحنه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سایر بخش ها به وجود آید.

روحانی گفت: اینکه در بحث ها اشاره شد در دولت سازندگی یا در دولت اصلاحات، سیاست خارجی ما ایراد و اشکال داشته است از بعضی از دوستان تعجب می کنم که اشاره می کنند به حرفی که در گوشه ی سایتی آن هم به صورت ناقص آمده است.

وی افزود: خوب است کتابی را که اخیراً آقای البرادعی نوشته است نگاه کنند و ببینند که می گوید جنگ پشت دروازه ایران بود و این تدبیر ایران بود که جلوی این جنگ را گرفت و سه کشور را به تهران دعوت کرد و آنها را سپر انسانی قرار داد و کتاب های دیگری که در این زمینه نوشته شده ازجمله کتابی که آقای جک استراو نوشته و گفته است جنگ حتمی بود و من آمدم اعلام کردم این جنگ احمقانه است و به خاطر این مرا برکنار کردند.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: واقعیت های تاریخی را تحریف نکنیم و بدانیم شرایط کشور چه بوده است، امروز هم ما باید این شرایط را برای کشور حفظ کنیم.

روحانی افزود: البته تأکید می کنم در سیاست های خارجی مهم، همه جا تأیید مقام معظم رهبری و هدایت های ایشان بوده است و آنچه راجع به دو دولت گفتم در واقع بخش بزرگی از آن هدایت های خود مقام معظم رهبری بوده است.

 صحبت های دکتر جلیلی

در ادامه جلیلی درخصوص سیاست خارجی گفت: در سیاست خارجی دفاع از حقوق و منافع و ارزش های یک کشور مطرح است.

وی افزود: چون پلی زده شد به بحث آقای البرادعی، باید بگویم البرادعی به دنبال آن در کتاب خاطرات خودش در صفحه 144 می گوید نه تنها پیشنهاد سه کشور اروپایی ناچیز بود بلکه لفظ توهین آمیزی نیز داشت تا جایی که می شد آن را متکبرانه توصیف کرد.

جلیلی گفت: البرادعی ادامه می دهد این طرح تا جایی پیش رفته بود که قول می داد اروپایی ها دانشمندان ایرانی را که در صورت غنی سازی نکردن ، بیکار می شوند تحت پوشش قرار دهد.

وی ادامه داد: البته خود آقای روحانی نیز در کتاب خودشان صفحه 583 به آقای البرادعی پاسخ می دهد که متاسفانه اگر نگوییم هیچ، ایران ما به ازای بسیار اندکی در برابر پیشنهادات اروپایی ها دریافت کرد و تنها با قول های انجام نشده و درخواست های بیشتر آنان روبرو شد.

این نامزد ریاست جمهوری گفت: آقای روحانی در کتاب خود به خوبی جواب آقای البرادعی را داد اما تحلیل این است که این نیست که یک مسئله ای در یک سایت مطرح شده بود، چراکه حتی خود دوستان الان هم می گفتند ما داشتیم ایران را از یک خطری نجات می دادیم ، این درحالیست که اساسا خبری نبود ، بلکه ایران در یک اقتدار بود اگرچه دو طرف آمده بودند و تهدیداتی نیز وجود داشت.

وی افزود: وقتی توانستیم خطر را رفع کنیم که با اقتدار رفتیم و به گونه ای عمل کردیم که آنها آمدند با ما در مسایل گفتگو کنند.

 

صحبت های  حجت الاسلام روحانی

حسن روحانی خطاب به سعید جلیلی با اشاره به سخنان البرادعی درباره مذاکره با سه کشور اروپایی گفت: آنچه که من درباره بحث ممانعت از جنگ گفتم مربوط به سال 82 است اما نکته ای که شما خواندید مربوط به سال 84 است یعنی آخرین پیشنهاد اروپایی ها.

روحانی افزود: آنجا البرادعی می گوید "متأسفم که سه کشور راه بازاری ها را یعنی راه چانه زنی را انتخاب کردند و آنچه می خواستند، یک باره ارائه ندادند و گفتند در مراحل بعد می خواهند ارائه دهند" به این علت که دولت تازه عوض شده بود.

وی گفت: تندترین پاسخ را نیز ما به آنها پیشنهاد دادیم و قبل از اینکه پیشنهاد اروپا برسد ما دستور راه اندازی سایت اصفهان را صادر کرده و نامه اش را نیز نوشته بودیم، پس این تاریخ ها نباید قاطی شود، آن بحث مربوط به سال 82 و این مربوط به سال 84 است که در کتاب نیز مفصل توضیح داده ام.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی